Vuoden esteettinen teko -palkinto 2023 -palkinto Uuden Musiikin Kilpailun päätuottaja Anssi Autiolle ja hänen tuotantotiimilleen

Suomen Estetiikan Seura ry:n kunniapalkinto vuoden esteettisestä teosta myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka toiminnallaan, tuotteillaan tai ajatuksillaan edistää keskustelua taiteen, kauneuden ja esteettisen arvon kysymyksistä. Vuonna 2023 palkinto myönnetään Uuden Musiikin Kilpailun päätuottaja Anssi Autiolle ja hänen tuotantotiimilleen.

Viime vuosina Uuden Musiikin Kilpailusta on kasvanut korkeatasoinen ja kansainvälistä huomiota keräävä musiikkikilpailu, joka houkuttelee niin eturivin artisteja kuin läpimurtoaan etsiviä tulokkaita. UMK on tuottanut monia Suomen viime vuosien kuunnelluimpia kappaleita ja näin vaikuttanut siihen, mitä suomalaiset kuuntelevat ja miten suomalainen populaarimusiikki näyttäytyy maailmalla. UMK:ta on etenkin kiittäminen rap-artisti Käärijän läpimurrosta, joka on ollut vuoden 2023 huomattavin esteettinen ilmiö. 

Samalla UMK on palkintoperusteiden mukaisesti siivittänyt keskustelua hyvästä ja huonosta mausta, Euroviisuista ja jaetuista esteettisistä kokemuksista. 

Suomen Estetiikan Seuran nimeämänä palkinnon valitsi seuran puheenjohtaja FT, dos. Harri Mäcklin sekä seuran hallituksen jäsen, FM Anne Rysti.